CAROLINE RUIZEVELD
Beelden/Sculptures

NIEUWSBRIEF

BEELDHOUWEN 2022

KAVEL 2 CSRUIZEVELD  

NIJVERHEIDSWEG 6 

3534 AM UTRECHT

Mijn werkplaats staat in de “Haventuin” van de Havenloods. Dit is een groot buiten terrein met  zelfgebouwde werkplaatsen door creatieven. We hebben daar de mogelijkheid om zowel binnen als buiten groot en met lawaai en/of stof te kunnen werken (en dat geldt tevens voor mijn cursussen!). Een Galerie en een café zijn inmiddels ook gerealiseerd. Kortom een unieke plek!

Al mijn cursussen worden buiten gegeven. Bij slecht weer kunt u overdekt staan (maximaal 8 personen). U kunt gebruik maken van het aanwezige handgereedschap (machinaal gereedschap in overleg). U dient zelf voor een steen te zorgen (beginners in overleg).  Beginners werken altijd handmatig! U kunt voor overige vragen en inschrijvingen de contactpagina op deze site gebruiken!

BEELDHOUWEN 

op Zaterdagen

 maart/  april/  mei/  juni/  juli/  augustus/  september/ 8 oktober/ 5 november 2022  Van 10.00-16.00 uur.

Prijs per dag inclusief gebruikmakend van het aanwezige gereedschap, koffie en thee, € ,-. exclusief een steen. De cursus is voor iedereen die lekker door wil werken aan zijn/haar eigen project! Zowel voor beginners en gevorderden waarbij allerlei beeldhouwaspecten aan bod komen. Beeldhouwen met de hand en /of  licht machinaal.

 ZOMER BEELDHOUW WEEK 

Van maandag 3 juli tot en met vrijdag 7 juli 2023 van 10.00-16.00 uur.

De prijs van deze week is € ,- inclusief lunch, koffie en thee, exclusief een steen. Dé gelegenheid om vijf dagen achtereen te beeldhouwen met de hand en/of machinaal. Deze week is voor zowel beginnende als gevorderde cursisten. U kunt een nieuw project starten of wel doorgaan op een reeds aangevangen project.  Allerlei aspecten van het beeldhouwen komen aan bod, splijten, kappen, schuren en polijsten.  U krijgt zowel les in techniek, (het juiste gereedschap bij de juiste steen) als in   vormgeving, hoe zet ik mijn idee om in een aansprekende vorm.  


ZOMER WEKEN BEELDHOUWEN in Nieuwerbrug aan de Rijn.

Beeldhouw week 1 nnb of beeldhouwweek  week 2 nnb van 9.00-17.00 uur. De prijs voor deze beeldhouw week is € ,- inclusief gebruik van gereedschap, lunch, koffie & thee. De beeldhouwweken worden gegeven in het weiland achter het Meubelmaker Bedrijf van Wim Mulckhuyse Weijland 9, 2415 BA Nieuwerbrug aan den Rijn (tussen Bodegraven en Nieuwerbrug). We staan vijf dagen buiten en bij slecht weer onder een royale tent. Deze weken zijn zeer geschikt voor iedereen die in alle rust handmatig wil werken. De weken worden georganiseerd door Hetty de Bruijn maar ik zal er allebei de weken les geven.  

Voor meer info en inschrijvingen: hetty.de.bruijn@gmail.com

NIEUWE CURSUS: DE TORSO 

De cursus zal gegeven worden op 1/8/15/22 en 29 juni 2022In 5 woensdagmiddagen van 13.00-17.00 uur maakt u een Torso uit Mergelsteen*. Cursusprijs:€ ,- inclusief koffie en thee, exclusief een steen. Maximaal aantal deelnemers: 8 Deze cursus is voor iedereen die zich wel eens aan een Torso  wil wagen. Een Torso is het bovenlichaam van een mens zonder armen, benen, hoofd en soms nek. Deze “afgesneden” strakke vlakken van armen en benen maken juist het contrast met de rest van het lichaam groter. De houding van de Torso is voor de vormgeving erg belangrijk. Er word gewerkt in de enige steen van Nederlandse bodem, de Mergel. Deze is vrij zacht (korrelig) en gemakkelijk te bewerken door middel van zagen, raspen, vijlen en schuren. Hierdoor kunnen we veel tijd besteden aan de vorm van de Torso. De steen is zachtgeel van kleur en bevat schelp deeltjes en fossielen. We werken vanuit een blok en op basis van een voorbeeld Torso. Aan het einde van de workshop worden de Torsen geïmpregneerd zodat ze niet meer afgeven en ze zelfs een tijd buiten kunnen staan. (*gevorderden kunnen in een harde en/of grote steen aanvangen maar ook naar eigen ontwerp. Het gaat hierbij om een Torso opzet (kwaliteit) en niet om (kwantiteit) het binnen een tijdsbestek van 5 middagen af te ronden!) Benodigdheden die u zelf dient aan te schaffen. Mergelblok van 20 x 20 x 40/50 cm (+/- 45 euro )* of steen naar keuze (graag in overleg). Stofkap en werkhandschoenen. Overig gereedschap zal worden verzorgd.

N.B. Lees hieronder de CURSUS VOORWAARDEN voor u zich inschrijft voor een cursus!


CURSUS VOORWAARDEN

1. INSCHRIJVING

U kunt zich digitaal opgeven voor de beeldhouwcursus via c_ruizeveld@hotmail.com. Uw bent zeker van een plek zodra u aan de betaling heeft voldaan (binnen twee weken na opgave). Op volgorde van binnenkomst.

2. RESTITUTIE*

U kunt de cursus kosteloos annuleren tot twee weken voor aanvang. Twee weken voor aanvang van de cursus wordt de helft van het cursus geld in rekening gebracht.        Afmelding daarna geeft geen recht op restitutie. Wanneer de docent niet geheel of gedeeltelijk aan de cursus kan voldoen wordt het gehele of gedeeltelijke cursusbedrag gerestitueerd. Een vervangende docent zal in over- leg kunnen worden aangesteld. Voor doorgang van een cursus met een vervangende docent gelden dezelfde restitutie regels. Bij ziekte en ongeval e.d. (zowel van cursist als docent) gelden dezelfde bovenstaande restitutie voorwaarden. * dit geldt voor alle cursussen die door ondergetekende worden georganiseerd.

3.   NIEUWE REGELS

Beeldhouwcursussen zijn persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Van inhaallessen is geen sprake. Tegen betaling kan er een extra les worden gevolgd.

4.  AANSPRAKELIJKHEID

De docent dient u te attenderen op de veiligheidsvoorschriften die gelden voor het werken met steen. Ook dient de docent deugdelijk gereedschap ter beschikking te stellen. De docent kan echter niet aansprakelijk worden gesteld bij lichamelijk letsel voortkomend uit deelname aan een beeldhouwcursus. Ook niet bij letsel veroorzaakt door een andere deelnemer aan dezelfde cursus of het niet juist opvolgen van de instructies bij gebruik van machinaal gereedschap en of bij gebruik van ondeugdelijk eigen machinaal gereedschap.

5.  VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN

U bent zelf verantwoordelijk voor uw veiligheid (en daarmee uw gezondheid). Het dragen van een veiligheidsbril is een noodzaak, een mondkapje is sterk aan te bevelen! Bij gebruik van machinaal gereedschap is het dragen van een veiligheidsbril, mondkapje en gehoorbescherming zelfs noodzakelijk! Voldoet u daar niet aan dan loopt u zelf risico! Soepele werkhandschoenen zijn aan te raden en werkschoenen met stalen neuzen zijn verplicht indien er met groter formaat steen wordt gewerkt.

6.  AANMELDING 

Bij aanmelding van een van de beeldhouwcursussen gaat u akkoord met bovenstaande voorwaarden.    

Utrecht 1 januari 2022. C.S.Ruizeveld.