CAROLINE RUIZEVELD
Beelden/Sculptures

BEELDHOUWEN 2024

KAVEL 2 DE STEENBIKKER  

NIJVERHEIDSWEG 6 

3534 AM UTRECHT

Caroline Ruizeveld heeft ruim twintig jaar ervaring in het geven van beeldhouw lessen.

Mijn werkplaats staat op het buitenterrein van de Havenloods in het Werkspoor Kwartier.  Een groot buiten terrein met zelf gerealiseerde werkplaatsen . We hebben daar de mogelijkheid om zowel binnen als buiten op formaat en met lawaai en/of stof te kunnen werken.  Kortom een unieke plek!

Alle beeldhouw cursussen worden buiten gegeven. Bij slecht weer kunt u overdekt staan. U kunt gebruik maken van het aanwezige handgereedschap (machinaal gereedschap in overleg te huur). U dient zelf voor een steen te zorgen (beginners in overleg *). Beginners starten altijd handmatig!  * De docent organiseert een ochtend naar de Beeldhouw winkel om u te helpen bij uw steenkeuze.

Hieronder staan de meeste cursussen beschreven. 

U kunt voor overige vragen en inschrijvingen altijd de contactpagina op deze site gebruiken!

BEELDHOUW LES op zaterdagen Utrecht handmatig/licht machinaal

22 juni vol/ 6 juli 2 plekken vrij/ 3 augustus vol/ 14 september vol/ 12 oktober vol/ 2 november vol 2024  van 10.00-16.00 uur. 

De cursus is voor iedereen die lekker door wil werken aan zijn/haar eigen project! Zowel voor beginners en gevorderden waarbij allerlei beeldhouw aspecten aan bod komen. Het is ontzettend leerzaam om tussen gevorderden te staan en de kunst af te kijken maar ook voor gevorderden om de basis technieken weer eens op te frissen. Beeldhouwen met de hand en /of licht machinaal (Dremel/ flexibele as/licht pneumatisch, zelf mee te brengen of te huur). Er wordt buiten gewerkt onder of zonder overkapping en er is plaats voor 8 /10 personen, afhankelijk van de beeldhouw ervaring en regen. Prijs per dag inclusief gebruik aanwezig handgereedschap, koffie en thee, € 80 ,-. exclusief een steen en lunch. U kunt kiezen voor een, twee of meerdere dagen. Bij vooruitbetaling en opgave van data van zes lesdagen betaalt u € 460,- i.p.v. € 480,- bij zeven € 535,- i.p.v. € 560  bij acht € 610,- i.p.v. € 640,- en bij alle negen lesdagen € 680,- i.p.v. € 720,-.  Op volgorde van binnenkomst. Cursisten met meerdere cursusdagen hebben voorrang op degene met een lesdag. Achter de datum staat of er nog plek is op desbetreffende dag. Bent u nieuw en wilt u een zaterdag uitproberen om te zien of het iets voor u is  Mailt u dan naar de docent: csruizeveld@gmail.com of vul het formulier op de contactpagina in. Ook kunt u zich opgeven als reserve voor een beeldhouw dag die reeds is volgeboekt.

ZOMER BEELDHOUW WEEK UTRECHT machinaal/handmatig

Van maandag 1 juli tot en met vrijdag 5 juli 2024 van 10.00-16.00 uur. Er is nog 1 plek vrij!

Dé gelegenheid om vijf dagen achtereen te beeldhouwen met de hand en/of machinaal. Deze week is voor de meer gevorderde cursist. U kunt een nieuw project starten of wel doorgaan op een reeds aangevangen project. Allerlei aspecten van het beeldhouwen zullen aan bod komen, het kappen, schuren en polijsten. U krijgt zowel les in techniek, (het juiste gereedschap bij de juiste steen) als in vormgeving, hoe zet ik mijn idee om in een aansprekende vorm. Er wordt buiten gewerkt onder of zonder overkapping, maximaal 10 personen. De prijs van deze week is € 315 ,- inclusief een eenvoudige lunch, koffie en thee, exclusief een steen. U kunt uw eigen machinale gereedschap meebrengen (mits deugdelijk). Heeft u dit niet dan kunt u in overleg machinaal gereedschap huren van de docent. Werkt u eigenlijk al een tijd  handmatig en zou u weleens machinaal willen leren werken dan is deze cursus ook geschikt voor u. Bij deze cursus ben je niet verplicht om machinaal te werken, het mag ook handmatig. Komt u echter voor uw rust dan adviseer ik u een handmatige cursus te volgen of gebruik te maken van de  lessen op de zaterdagen. 

ZOMER WEEK BEELDHOUWEN NIEUWE STIJL!!! in Nieuwerbrug aan den Rijn handmatig

Beeldhouw week 24 juni - 28 juni 2024 van 9.30-16.00 uur. De beeldhouwweek wordt gegeven in het weiland achter Meubelmakers bedrijf Mulckhuyse in Nieuwerbrug aan den Rijn (tussen Bodegraven en Nieuwerbrug). We staan vijf dagen buiten en bij slecht weer onder een royale tent. Deze weken zijn zeer geschikt voor iedereen die in alle rust handmatig wil werken. De prijs voor deze beeldhouw week is éénmalig € 250,- inclusief gebruik van gereedschap, koffie & thee. Exclusief een steen en lunch. Maximaal aantal deelnemers 12.  Vraag voor meer informatie over deze cursus de flyer aan. Deze cursus zit VOL. 

!!! Beeldhouw les in Bodegraven start weer in september 2024 (maandagmiddag 14.00-16.30 handmatig)!!!!!

CURSUS VOORWAARDEN

N.B. Lees hieronder de CURSUS VOORWAARDEN voor u zich inschrijft voor een cursus! 

Heeft u zich ingeschreven? Dan gaat u akkoord met de cursus voorwaarden.

1. INSCHRIJVING

U kunt zich digitaal opgeven voor de beeldhouwcursus via csruizeveld@gmail.com. Uw bent zeker van een plek zodra u aan de betaling en/of aanbetaling heeft voldaan (binnen twee weken na opgave). Op volgorde van binnenkomst, 50 euro aanbetaling voor week cursussen, zaterdagen volledige betaling.

2. RESTITUTIE*

U kunt de cursus kosteloos annuleren tot een maand voor aanvang van de eerste les(zaterdag) dag. Twee weken voor aanvang van de cursus wordt de helft van het cursus geld in rekening gebracht.  Afmelding daarna geeft geen recht op restitutie. Wanneer de docent niet geheel of gedeeltelijk aan de cursus kan voldoen wordt het gehele of gedeeltelijke cursusbedrag gerestitueerd. Een vervangende docent zal in over- leg kunnen worden aangesteld. Voor doorgang van een cursus met een vervangende docent gelden dezelfde restitutie regels. Bij ziekte en ongeval e.d. (zowel van cursist als docent) gelden dezelfde bovenstaande restitutie voorwaarden. * dit geldt voor alle cursussen die door ondergetekende worden georganiseerd.

3.   NIEUWE REGELS

Beeldhouwcursussen zijn persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Van inhaallessen is geen sprake. Tegen betaling kan er een extra les worden gevolgd. Voor de beeldhouw les op zaterdag geldt dat een halve lesdag gelijk staat aan het volgen van een hele lesdag. Halve dag volgen is hele dag betalen.

Voor het huren van machines tijdens de cursus geldt dat toebehoren zoals o.a. slijpschijven, schuurschijven, schuurpads, slijpstiften (maar ook schuurpapier) zelf dient te worden aangeschaft (in overleg met de docent!). Deze onderdelen zijn niet te huur omdat het verbruiksgoederen zijn.

4.  AANSPRAKELIJKHEID

De docent dient u te attenderen op de veiligheidsvoorschriften die gelden voor het werken met steen. Ook dient de docent deugdelijk gereedschap ter beschikking te stellen. De docent kan echter niet aansprakelijk worden gesteld bij lichamelijk letsel voortkomend uit deelname aan een beeldhouwcursus. Ook niet bij letsel veroorzaakt door een andere deelnemer aan dezelfde cursus of het niet juist opvolgen van de instructies bij gebruik van machinaal gereedschap en of bij gebruik van ondeugdelijk eigen machinaal gereedschap.

5.  VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN

U bent zelf verantwoordelijk voor uw veiligheid (en daarmee uw gezondheid). Het dragen van een veiligheidsbril is een noodzaak, een mondkapje is sterk aan te bevelen! Bij gebruik van machinaal gereedschap is het dragen van een veiligheidsbril, mondkapje en gehoorbescherming zelfs noodzakelijk! Voldoet u daar niet aan dan loopt u zelf risico! Soepele werkhandschoenen zijn aan te raden en werkschoenen met stalen neuzen zijn verplicht indien er met groter formaat steen wordt gewerkt.

6.  AANMELDING 

Bij aanmelding van een van de beeldhouwcursussen gaat u akkoord met bovenstaande voorwaarden.    

Utrecht 2024. C.S.Ruizeveld.